Організація харчування

ХАРЧОБЛОК

Шеф – кухар :      

Скібіна Людмила Миколаївна

Кухарі:   

Шевченко Світлана Володимирівна

Дериземля Ганна Василівна

Гассай Тетяна Миколаївна

Підсобні робітники :  

Сиротенко Альона Миколаївна

Сошка Ірина Анатоліївна

Що не рекомендовано використовувати у раціоні дітей дошкільного віку?

У харчуванні дітей дошкільного віку неприпустиме використання:

  • кулінарних жирів (маргарин та їх похідні), які містять транс ізомери жирних кислот, що сприяють виникненню онкозахворювань;
  • сирокопчених м’ясних гастрономічних виробів і ковбас, у зв’язку з вмістом у них кількості харчових домішок, у тому числі консервантів, ароматизаторів і ін., а також різноманітних екстрактивних  і збудливих інгредієнтів;
  • смажених у жирі (маслі) продуктів, виробів (пиріжків пончиків, картоплі і т.ін.);
  • продуктів, що містять екстрактивні та збудливі компоненти: консерви і мариновані овочі та фрукти консервовані з додаванням оцту); сири гострих сортів;
  • кісткові і грибні бульйони. У тому числі харчові концентрати на їх основі;
  • оцту, гірчиці, хріну, перцю гострого (червоного, чорного) й інших гострих приправ;
  • соусів типу майонез або на основі жирової емульсії, що містить оцет, гірчицю або інші гострі приправи (типу кетчуп);
  • міцного чаю, кави натуральної, а також інших продуктів, що містить кофеїн і будь-які стимулятори, алкоголь;
  • газові напої (наслідками їх регулярного і постійного вживання є захворювання органів травлення; ожиріння; цукровий діабет і карієс; алергія);
  • тонізуючих, біологічно активних домішок до їжі (БАД), що містять елеутерокок, женьшень, родіолу рожеву, інші аналогічні компоненти, що впливають на ріст тканин організму, а також продуктів, що виробляються за допомогою перерахованих домішок;
  • продуктів на основі генно-модифікованої сировини, що містять стимулятори росту (гормони, гормоноподібні речовини) й антибіотики.