Семінар-практикум для практичних психологів «Психологічний супровід дітей з особливими освітніми потребами» на базі Сумського ДНЗ № 33 «Маринка»

Сьогодні значна увага приділяється інклюзивній освіті, як умові забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітей з особливостями психофізичного розвитку.

9 листопада 2017 року на базі Сумського ДНЗ № 33 «Маринка» відбувся семінар-практикум для практичних психологів дошкільних навчальних закладів та навчально-виховних комплексів міста «Психологічний супровід дітей з особливими освітніми потребами».

Метою семінару стало підвищення професійного рівня педагогів, які впроваджують освітню діяльність з дітьми з особливими освітніми потребами.

Учасники семінару-практикуму мали змогу переглянути розвиваюче заняття практичного психолога ДНЗ № 33 Лубенець Ганни Михайлівни з дітьми старшого дошкільного віку групи компенсуючого типу з порушенням мовлення.

З нормативно-правовим забезпеченням організації супроводу дітей з особливими освітніми потребами та інклюзивною освітою всіх присутніх ознайомили Скворча Наталія Володимирівна, завідувач міської ПМПК, та Борцова Муза Володимирівна, старший викладач кафедри психології СОІППО. Своїм досвідом роботи поділилися Лубенець Ганна Михайлівна (практичний психолог ДНЗ № 33), Ковальчук Тетяна Миколаївна (практичний психолог СНВК № 34), Ланіна Вікторія Миколаївна (практичний психолог СНВК № 37 «Зірочка»).

Свириденко Марина Миколаївна, завідувач відділу ППіСР ІМЦ, та Панок Ольга Анатоліївна, практичний психолог ППіСР ІМЦ, надали інформацію щодо складання індивідуальної програми психологічного супроводу на дитину з особливими освітніми потребами  та оптимізації спілкування «особливої дитини» з однолітками.

Завідувач Шраченко Олена Павлівна провела цікаву екскурсію по закладу.

Семінар-практикум пройшов активно, продуктивно та креативно. Учасники семінару отримали багато корисної та змістовної інформації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven + twenty =