Відвідування вихованцями бібліотеки в День української писемності та мови

Щороку 9 листопада наша країна відзначає надзвичайно важливе для нас свято – День української писемності та мови. За православним календарем – це день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця, письменника-агіографа, першого історика Київської Русі.

  У дошкільному навчальному закладі № 33 «Маринка» було проведено ряд заходів з нагоди свята: поетичні хвилинки, бесіди про українських письменників, книжкові виставки, тематичні стіннівки, конкурс скоромовок-спотиканок «Хто може повторити?», екскурсія до бібліотеки.

Особливо дошкільникам запам’яталось відвідування бібліотеки-філії № 6 Сумської ЦБС, у якій для дітей старшого дошкільного віку пройшло свято рідної мови «Пригости мене розмовою – українською мовою». Працівники бібліотеки надали інформацію про тяжку долю співучої мови, про її шлях до здобуття статусу державної. Діти в свою чергу розповіли українські прислів’я, віршики, скоромовки. Потім усім присутнім бібліотекарі презентували книжкову виставку «Барви і краса української мови».

Дошкільники отримали багато пізнавальної інформації та зрозуміли, що любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

six + 8 =