При вступі до дитсадка не потрібно надавати медичну довідку особливої форми.

На цьому наполягає Міністерство охорони здоров’я.

Для прийому до дитсадка не потрібна медична довідка – заява МОЗ

Для відвідування закладу дошкільної освіти батькам достатньо надати довідку із засвідченням факту, що дитина здорова. Таку довідку випише педіатр або сімейний лікар закладу охорони здоров’я, у якому спостерігається дитина“, – запевняють у відомстві.

У довідці лікар має зазначити:

  • прізвище, ім’я, по батькові дитини

  • дату народження

  • місце проживання

  • факт того, що дитина здорова і може відвідувати заклад дошкільної освіти

У разі необхідності лікар може також зазначити в довідці застереження щодо фізичних навантажень та інші рекомендації медичного характеру.

Якщо дитина має певне захворювання, то за рішенням одного з батьків або іншого законного представника дитини, у цій довідці може бути зроблено відповідний запис. Відповідно, медичні працівники закладів дошкільної освіти володітимуть необхідною інформацією про стан здоров’я дитини.

Нагадаємо, МОЗ скасував “Медичну карту дитини” (форма № 026/о), яка раніше зберігалась у школах та дитсадках.

Раніше Міністерство освіти та науки повідомило, що довідка треба, але інша – №086-1/о

Зверніть увагу, що для дітей до 6 років, які йдуть у дитячий садок, не потрібна довідка №086-1/о чи будь-якої іншої форми“, – зазначають в МОЗі.

У міністерстві уточнюють, що довідку форми №086-1/о подають лише при вступі до школи.

Окремо у відомстві нагадують, що усю інформацію про проведення вакцинації чи ревакцинації, а також здійснення туберкулінових проб лікарі чи медсестри фіксують у “Карті профілактичних щеплень” (форма № 063/о).

Цю форму ведуть у амбулаторно-поліклінічних, виховних і навчальних закладах. Відповідно, довідка про проведені щеплення, що містяться у формі № 063/о, дає змогу медичним працівникам освітніх закладів бути ознайомленими з наявністю чи відсутністю щеплень у конкретної дитини.

Інших довідок, крім зазначених вище, заклади дошкільної та шкільної освіти не мають права вимагати. Відповідний лист-роз’яснення уже надіслано у Міністерство освіти і науки“, – уточнили в МОЗ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eight + 7 =