Інформація про проведення тематичного Дня відкритих дверей «Секрети здорового харчування наших дітей»

Інформація про проведення тематичного Дня відкритих дверей

«Секрети здорового харчування наших дітей»

в ЗДО № 33 «Маринка» (19.02.2020)

На виконання доручення міського голови від  27.11.2019 № 60-Д  щодо покращення організації та якості харчування в закладах освіти, підпорядкованих управлінню освіти і науки Сумської міської ради, 19.02.2020 року в Сумському ЗДО № 33 «Маринка» було проведено тематичний день  відкритих дверей «Секрети здорового харчування наших дітей».

Протягом дня батьки мали можливість переглянути організацію харчування (сніданок, обід, полуденок), забезпечення виконання санітарно-гігієнічних вимог.

Членами батьківського комітету закладу було здійснено перевірку організації харчування з написанням акту перевірки. Представники батьківського комітету переглянули сніданок у групах раннього та дошкільного віку, відвідали харчоблок і комору. Завідувач Шрамченко О.П. та шеф-кухар Скібіна Л.М. розповіли про впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) у закладі дошкільної освіти, дотримання основних вимог до якості продуктів та технології приготування страв. Комірник Прийменко В.М. надала інформацію батькам, на що звертається увага при отриманні продуктів харчування.

На батьківських зборах керівником закладу Шрамченко О.П. було проведено роз’яснювальну роботу серед батьків щодо раціонального режиму харчування дітей та збалансованості раціону як вдома, так і в закладі освіти. Батьки мали змогу ознайомитися з нормативними документами щодо організації харчування дітей, примірним двотижневим меню, інформацією про постачальників, про вимоги до продуктів харчування, які постачаються до закладу, про вартість та об’єм страв. Олена Павлівна ознайомила всіх присутніх з результатами анкетування з питань організації харчування дітей. Сестра медична старша Шабанова Т.В. висвітлила загальні вимоги до організації харчування в закладі дошкільної освіти, виконання норм харчування, планування страв. Вихователем-методистом Гарбузовою Н.О. було розкрито питання формування культурно-гігієнічних навичок у дітей раннього та дошкільного віку.

Педагогами усіх вікових груп з дітьми була проведена відповідна освітня робота щодо культури харчування та формування культурно-гігієнічних навичок у дітей:

– заняття «Здорове харчування – запорука здоров’я», «Корисна та шкідлива їжа», «Корисну їжу ми вживаємо – про здоров’я дбаємо», «Досліди зі шкідливою їжею», «Корисні та шкідливі продукти харчування»;

– бесіди з дітьми «Що можна їсти, а що ні?», «Професія кухаря», «Культура харчування» (етикет за столом), «Корисно – шкідливо», «Корисні для організму продукти», «Їж правильно, красиво та із задоволенням», «Навіщо мені їжа»;

– використання художнього слова: обговорення віршів Т. Лисенко «Мікроби», В. Рутківського «Змагання», Г. Бойка «Здоровим будь!»,             Л. Дзвонок «Про користь молока», Л. Прозорової «Про користь моркви»,      С. Гарбуз «Учись їсти охайно, не поспішаючи», В. Правоторової «Смачні кольори», бесіда за українською народною казкою «Лисичка і Журавель;

– дидактичні ігри «Зваримо борщик», «Що росте на городі?», «Квітка здоров’я», «Завжди, інколи, ніколи» (продукти харчування), «Що корисно для зубів?», «Корисна та шкідлива їжа», «Так чи ні», «Продуктова крамниця»;

– настільно-друковані ігри «Допоможи Незнайкові обрати стіл з корисною їжею», «Тарілка здорового харчування», «Що до чого?» (продукти харчування);

– перегляд відеороликів «Корисна та шкідлива їжа», «Корисні підказки»;

– консультації для батьків «Про раціональне харчування дітей дошкільного віку», «Святковий стіл у день народження дитини», «Про здорову їжу», «Харчування дітей у вихідні дні», «Які вітаміни корисні для зору дитини?»;

– бесіди з батьками «Режим харчування дитини вдома», «Що корисно для дитини», «Як навчити дитину їсти самостійно», «Як поліпшити апетит дитини», «Харчування дитини та її здоров’я», «Харчування дитини під час свят»;

– інформаційне віконечко (пам’ятки, ширми, папки-пересувки) «Раціональне харчування»,  «Корисні для організму вітаміни та мінерали», «Організація і режим харчування в закладі дошкільної освіти», «Режим харчування дитини вдома», «Харчування дошкільника», «Як поліпшити апетит дитини», «Якщо дитина відмовляється їсти», «Профілактика харчових отруєнь у дітей», «Рекомендовані частота і тривалість їжі дітьми раннього віку», «Харчування дитини віком 1-3 роки», «Чого не рекомендовано використовувати у раціоні дітей дошкільного віку», «Шкідлива їжа», «Продукти, які не рекомендовано вживати дітям», «Здорова їжа – здорова шкіра», «Які продукти слід їсти, аби не захворіти», «Продукти харчування для зміцнення імунітету дитини взимку», «Яскраві фрукти і овочі збережуть від грипу», «Яким має бути весняний раціон дитини», «Рекомендації батькам   щодо організації харчування дітей»;

– виготовлення стінгазет, фотоколажів «Їмо корисно», «Абетка здоров’я», «Що корисно, що шкідливо для здоров’я», «У садочку їсти і смачно і корисно», «Ми здорові дошкільнята», «Вітамінний вміст продуктів», «Корисна та шкідлива їжа», «Вітаміни для дітей»;

– колективна робота «Створення харчової піраміди».

У ході тематичного Дня відкритих дверей «Секрети здорового харчування наших дітей» батьки отримали досить багато змістовної, корисної інформації щодо раціонального харчування дітей в закладі дошкільної освіти, переконались у безпечності харчових продуктів та в якісному й збалансованому харчуванні в закладі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − six =