День відкритих дверей

ІНФОРМАЦІЯ

про проведення Дня відкритих дверей

в Сумському ДНЗ № 33 «Маринка»

19 квітня 2017 року

З метою забезпечення єдиних вимог у наступності сімейного та суспільного виховання, активного залучення родини до участі у навчально-виховному процесі дошкільного навчального закладу, надання психолого-педагогічної допомоги батькам або особам, які їх замінюють, пропаганді кращого досвіду роботи педагогів з батьками та ширшого доступу батьків до інформації 19 квітня 2017 року в Сумському ДНЗ № 33 «Маринка» був проведений День відкритих дверей.

День відкритих дверей – це родинний захід співпраці педагогів, вихованців та їхніх батьків. Така форма робота з батьками сприяє створенню атмосфери взаємопідтримки, спільності інтересів педагогічного колективу та батьківської громадськості, що водночас дозволяє підвищити імідж закладу та переконатися батькам, що пізнавальна та виховна діяльність дітей знаходиться в умілих і надійних руках педагогів.

Захід відвідали: методист Інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Сумської міської ради Воропаєва Ірина Володимирівна, батьки вихованців усіх вікових груп та батьки, діти яких вперше підуть до дитячого садка. Загальна кількість батьків 112 осіб.

Упродовж дня проводились різноманітні форми організації дитячої життєдіяльності фізкультурно-оздоровчого, валеологічного, художньо-естетичного, пізнавального, креативного спрямування.

До уваги присутніх були представлені заняття з різних розділів програми, режимні моменти в усіх вікових групах, спортивні та музичні розваги, організація гурткової роботи.

 Керівником дошкільного навчального закладу Шрамченко Оленою Павлівною була проведена консультація «Перший крок до дитсадка» для батьків новоприбулих батьків, проведено екскурсію-огляд приміщень дошкільного закладу.

Вихователем-методистом Носок Наталією Олексіївною були підготовлені пам’ятки для батьків «Вперше до дитячого садка», «Готуємось до школи», «Режим харчування дитини вдома», «Орієнтовні вправи пальчикової гімнастики».

Цікаво та змістовно були проведені розваги: спортивна розвага «Спортивне свято» з дітьми старшого дошкільного віку «Ромашка» під керівництвом інструктора з фізичної культури Крючкової Ольги Григорівни та музична розвага «Танцюємо, співаємо, весну на Україні прославляємо» з дітьми середнього дошкільного віку «Барвінок», організована музичним керівником Ксенженко Надією Дмитрівною та вихователем Куксенко Наталією Григорівною.

Гурткова робота – це важлива форма організації дитячої життєдіяльності та невід’ємна складова навчально-виховного процесу в дошкільному навчальному закладі. Батьки мали змогу переглянути

організацію таких гуртків, як «Англійська мова для малят» (керівник гуртка – вихователь Кружилова Любов Миколаївна), «Малятко-здоров’ятко» (фітбол-

гімнастика, керівник гуртка – інструктор з фізичної культури Крючкова Ольга Григорівна), спільний виступ гуртків «Фольклорний віночок» та      «До, ре, мі, фа, соль-ка» – «Щоб квітла у щасті Україна» (керівники гуртків – музичні керівники Ксенженко Надія Дмитрівна, Потапова Ольга Вікторівна).

Батьки також відвідали майстер-класи «Ниткографія» (вишивка нитками по картону, керівник гуртка – вихователь Пятаченко Ніна Василівна) та «Чарівне тістечко» (ліплення з солоного тіста, керівник гуртка – вихователь Колесник Тетяна Євгенівна). 

Протягом дня батьки могли отримати консультації вчителів-логопедів Довгопол Оксани Вікторівни, Пересадько Галини Іванівни «Вплив розвитку дрібної моторики на формування мовлення дітей дошкільного віку», «Як виявити та виправити вади звуковимови у дітей дошкільного віку», «Формування правильного мовленнєвого дихання», «Роль рухливості артикуляційного апарату у правильній вимові звуків», вихователя-методиста Носок Наталії Олексіївни «Формування культурно-гігієнічних навичок у дітей раннього віку», «33 способи, як виховати хорошу дитину», сестер медичних старших Чуйко Тетяни Іванівни, Шабанової Тетяни Вікторівни «Секрети хорошого апетиту», «Правила проведення вакцинації дітей. Тимчасові протипоказання до вакцинації дітей».

Функціонували дві виставки: «Весняні дива», де були представлені поробки дітей та батьків, та виставка посібників, методичної, психолого-педагогічної літератури.

Всі заходи пройшли продуктивно, активно та корисно.

Свої враження від Дня відкритих дверей та пропозиції батьки залишили в контрольно-візитаційній книзі дошкільного навчального закладу.

                 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 2 =