Методичне об’єднання вихователів молодшого та середнього віку «Використання різних видів театру в роботі з дітьми молодшого та середнього дошкільного віку»

Дитина, повинна жити в світі краси, гармонії, творчості і казки

                                                                                       В. О. Сухомлинський

 

Світ театрального мистецтва – це незвичайний світ зі своїми особливостями та закономірностями. Театралізована діяльність приносить величезну користь для естетичного та духовного виховання, для становлення характеру дитини, для прищеплення їй найкращих рис, для утвердження її в суспільстві.

22 листопада 2017 року на базі Сумського ДНЗ № 33 «Маринка» було проведено методичне об’єднання вихователів молодшого та середнього віку «Використання різних видів театру в роботі з дітьми молодшого та середнього дошкільного віку». Метою заходу стало підвищення професійного рівня педагогів щодо формування творчих здібностей дітей у театралізованій діяльності, удосконалення знань вихователів щодо створення предметно-розвивального середовища в театралізованих осередках груп.

Учасники методоб’єднання мали змогу переглянути заняття з використанням різних видів театру (вихователі Тієчко Наталія Василівна, Сєдих Ксенія Олександрівна), музично-театралізовану виставу «Ріпка»(музичні керівники Ісаєва Марина Анатоліївна, Потапова Ольга Вікторівна), ознайомитися з виставкою різних видів театру, навчально-методичної літератури з організації театралізованої діяльності в ДНЗ, взяти участь у інтерактивній грі «Пізнай світ театрального мистецтва», організовану провідним артистом Сумського обласного театру для дітей та юнацтва Демиденко Сергієм Миколайовичем. Керівник народного театру юних «Шпаківня» Сумського Палацу для дітей та юнацтва Загоняйко Світлана Олександрівна провела майстер-клас для педагогів «Розвиток творчих здібностей дітей засобами театральної діяльності». Методичний аспект використання театралізованої діяльності як засобу творчої особистості, зокрема різних видів театру був висвітлений Артюх Тетяною Дмитрівною, керівником методичного об’єднання, та Носок Наталією Олексіївною, вихователем-методистом ДНЗ № 33.

Захід був проведений на високому методичному рівні. Усі присутні отримали багато корисної інформації та залишили свої гарні відгуки та побажання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × one =