Діяльність закладу дошкільної освіти по енергозбереженню та популяризації екологічних знань серед вихованців, батьків

Сумський ЗДО № 33 «Маринка» бере участь в програмі «Енергозбереження» з 2015 року, розроблені заходи, оформлений куточок по енергозбереженню, щорічно проводиться Тиждень з енергозбереження. У 2018 році заклад дошкільної приймав аудиторську комісію для отримання сертифікату по ISO 50001. На заключній нараді про підсумки аудиторської перевірки наш заклад отримав найвищу оцінку.

У 2016 році в закладі розпочалася програма по заміні вікон на пластикові енергозберігаючі за програмою «Енергозбереження». Значний вклад зробили батьки групи «Соняшники»: за власні кошти утеплили стіни під вікнами, утилізували люмінесцентні лампи та замінили їх на енергозберігаючі світлодіодні.

Група «Соняшник» працює за еколого-природничим напрямком. Починаючи з молодшого дошкільного віку вихователі Лаврик Лариса Павлівна, Пархоменко Надія Володимирівна прищеплюють дітям екологічні навички та вміння, займаються пошуково-дослідницькою діяльністю з дітьми, виховують дбайливе ставлення до природи. Група оснащена матеріалами та необхідним обладнанням для проведення дослідів.

Вдумливо та творчо педагоги підходять до проектної діяльності. Протягом 2017 – 2018 навчального року вихователі провели екологічні проекти разом з батьками «Посади деревце», «Рідний край де ми живемо», «Бережемо енергію».

Варто відмітити, що вихователь Лаврик Л.П. володіє ґрунтовними знаннями в садово-парковій діяльності. За її ініціативи та участі в закладі дошкільної освіти було висаджено яблуневий сад. Завдяки гарному догляду дітей групи «Соняшники» за саджанцями яблунь плануємо отримати перший врожай.

Хотілося б наголосити, що наш заклад і надалі буде продовжувати впроваджувати заходи з енергозбереження, популяризувати екологічні знання серед дітей, батьків, брати участь в екологічних проектах та створювати комфортні умови для вихованців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 − seven =