Су Джок – універсальний метод оздоровлення та лікування

Метод Су-Джок терапії був створений професором з Південної Кореї Пак Чже Ву в 1986 році. Ця лікувальна система глибоким корінням вирушає в древню Традиційну Східну медицину. Глибоко переосмисливши досвід традиційної медицини і сучасні досягнення науки, професор Пак Чже Ву зробив величезний крок в розвитку рефлексотерапії.

Після багатьох років ретельних досліджень і клінічного досвіду корейський професор Пак Чже Ву впровадив нову систему акупунктури, впливаючи лише на кисть і стопу.

Суть лікування полягає в тому, щоб знайти в одній з систем відповідності, в зоні відповідності хворому органу або місцю найбільш хворобливі точки  і впливати на них одним з доступних кожному методів: механічний масаж, магнітне поле, біологічна сила живого насіння, прогрівання, колір. Одне лише це на початкових стадіях захворювань веде до одужання, дозволяє запобігти тяжким наслідкам при захворюванні, запобігає розвитоку загострень хронічних хвороб.

Основними називаються системи відповідності, в яких все тіло цілком проектується на кисть або стопу. При цьому великий палець відповідає голові, долоня і підошва тулубу, III і IV пальці кистей і стоп відповідають ногам, а II і IV пальці кистей і стоп – рукам.

Мінісистема відповідності «комахи» на кистях і стопах

Кожен палець на руці і нозі подібний до тіла людини в цілому. Палець має 3 частини – фаланги, і тіло без кінцівок має три частини – голова, грудна клітка і черевна порожнина. Ці частини чітко відмежовані один від одного як на тілі, так і на пальці. Це – так звана, система відповідності «комахи».

Механічний массаж

Натискайте найбільш больову із знайдених точок до терпимого болю і вібруючим рухом масажуйте її протягом 1–2 хвилин . Для механічної дії на точки відповідності можна використовувати багато підручних засобів: дрібні камінчики, металеві або іншого матеріалу кульки, зерна круп і так далі. Ці предмети наклеюються липким пластиром на точки відповідності і періодично масажуються — наприклад, кожну годину по 1–2 хвилини.

Прогрівання

Тепло, як енергія, що розширюється, володіє стимулюючою дією, тому при ряді захворювань, пов’язаних з недостатком енергії або переохолодженням, прогрівання точок відповідності дає позитивний результат.        Також використовуються полинові сигари для прогрівання точок відповідності і енергетичних точок.

Лікування магнітами

Для стимуляції зон відповідності широко використовують різні магніти: кільцеві, круглі, магнітні стрічки, можна використовувати магніти від дорожніх шахів. За допомогою пластиру магніти прикріплюють до лікувальних точок кистей і стоп.

Лікування природним стимуляторами-насінням

Всім відома сила проростаючого насіння, коли ніжний з вигляду росток пробиває щільний грунт. Їх потенційна енергія і використовується в Су Джок терапії. Насіння наклеюється липким пластиром на зону відповідності органу або системі органів.

Для лікування вибирають неушкоджені і здатні прорости насіння. Зазвичай використовують насіння редису, буряка, гречки, гороху, квасолі, перцю, льону, яблук, винограду, граната, калини, гарбуза і ін. Семена прикріплюють на шматочок лейкопластиря, а потім фіксують на кисті або стопі. Вибираючи насіння, слід враховувати їх форму. Для стимуляції внутрішніх органів краще використовувати насіння з подібною до них формою.

Профілактичний ручний масаж кистей і стоп

Вказівним або великим пальцем уважно досліджуйте з двох сторін поверхні кистей і стоп. При цьому ви виявите больві зони, різні ущільнення, спазміроні ділянки м’язів. Це сигнали про збій, що починається, у вашому організмі. Такі зони необхідно добр  масажувати пальцями до появи в них відчуття тепла, зникнення болю і затвердінь.

Пам’ятаєте, що дуже корисний масаж кінчиків пальців і нігтьових пластин кистей і стоп. Ці ділянки відповідають головному мозку. Крім того на них проектується все тіло людини у вигляді мінісистем відповідності. Тому кінчики пальців необхідно масажувати до стійкого відчуття тепла. Це робить оздоровчий вплив на весь організм.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 − 1 =