День відкритих дверей в ЗДО № 33 «Маринка»

ІНФОРМАЦІЯ

про проведення Дня відкритих дверей

в Сумському ЗДО № 33 «Маринка»

17 квітня 2019 року

 

День відкритих дверей – це родинний захід співпраці педагогів, вихованців та їхніх батьків.

З метою забезпечення єдиних вимог у наступності сімейного та суспільного виховання, активного залучення родини до участі в освітньому процесі закладу дошкільної освіти, надання психолого-педагогічної допомоги батькам або особам, які їх замінюють, пропаганді кращого досвіду роботи педагогів з батьками та ширшого доступу батьків до інформації про діяльність закладу 17 квітня 2019 року в Сумському ЗДО № 33 «Маринка» був проведений День відкритих дверей.

Попередньо керівником закладу Шрамченко О.П. був підготовлений наказ від 01.04.2019 року № 39 «Про підготовку та проведення Дня відкритих дверей у ЗДО», розроблені та затверджені заходи проведення Дня відкритих дверей.

У програмі дня були представлені різні заходи, метою яких було: популяризувати діяльність закладу дошкільної освіти, активізувати взаємодію педагогічного колективу і сімей вихованців, ознайомити із життєдіяльністю дітей у дитсадку, оцінити якість освітніх послуг, взяти на себе активну роль учасника освітнього процесу, відчути мікроклімат у групах дітей, у педагогічному колективі, висловити свої побажання щодо організації освітнього процесу та набути нового педагогічного досвіду.

Захід відвідали: методист Інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Сумської міської ради Воропаєва Ірина Володимирівна, батьки вихованців усіх вікових груп та батьки, діти яких вперше підуть до дошкільного закладу, вчителі початкових класів Сумської спеціалізованої школи I – III ступенів № 25 – Агеєва Галина Михайлівна, Прокопчук Світлана Олексіївна, Тертишна Світлана Іванівна. Загальна кількість батьків близько 147 осіб.

Упродовж дня проводились різноманітні форми організації дитячої життєдіяльності фізкультурно-оздоровчого, валеологічного, художньо-естетичного, пізнавального, креативного спрямування.

До уваги присутніх були представлені заняття з різних розділів програми, режимні моменти в усіх вікових групах, ранкова, пробуджуюча гімнастики, спортивні та музичні розваги, організація гурткової роботи. Варто відмітити ранкову гімнастику з використанням кульок Су-Джок, гімнастику пробудження з масажними колечками Су-Джок у групі молодшого дошкільного віку «Дзвоники», пробуджуючу гімнастику за методикою Б.С. Толкачова в групі середнього дошкільного віку «Бджілки».

Вчителі початкових класів мали змогу відвідати заняття у групах старшого дошкільного віку, побачити рівень знань своїх майбутніх учнів та засвоєння ними програмових вимог.

Керівником закладу Шрамченко Оленою Павлівною було проведено консультацію «Секрети підготовки дитини до дошкільного закладу» для батьків новоприбулих батьків, надано змістовну інформацію щодо запису дітей до дитсадка, проведено екскурсію-огляд приміщень закладу.

Вихователем-методистом Носок Наталією Олексіївною, практичним психологом Лубенець Ганною Михайлівною були підготовлені пам’ятки для батьків «Вперше до дитячого садка», «Готуємось до школи», «У садочок з радістю», «Незабаром до школи», «Режим харчування дитини вдома», «Протидія булінгу». Вихователями усіх вікових груп були розроблені буклети з інформацією про групу, основні напрямки роботи.

Цікавими та змістовними були заняття, розваги: інтегроване заняття (ознайомлення з соціумом + ознайомлення з природним довкіллям + логіко-математичний розвиток) «На гостину до Феї квітів» (вихователь     Макущенко А.М. з дітьми старшого дошкільного віку «Казка»), заняття з логіко-математичного розвитку «Числа і цифри в межах 10. Розв’язування задач» (вихователь Пятаченко Н.В. з дітьми старшого дошкільного віку «Волошка»), бінарне заняття «Весняні квіти радість нам несуть» (вихователі Лаврик Л.П., Папушенко Т.Ю. з дітьми молодшого дошкільного віку «Соняшники»), заняття з художньо-продуктивної діяльності (аплікація) «Весняні квіти у траві» (вихователь Борисова Л.В. з дітьми групи компенсуючого типу «Веселка»), музична розвага «Весняний мюзикл» (музичний керівник Ісаєва М.А., вихователь Коваленко Н.П. з дітьми молодшого дошкільного віку «Дзвоники»), концерт дитячої творчості «Веселкові барви дитинства» (музичні керівники Потапова О.В.,     Ксенженко Н.Д., інструктор з фізичної культури Крючкова О.Г. з дітьми старшого дошкільного віку «Казка», «Волошка» та середнього дошкільного «Зірочки», «Ромашка»).

Вражали своїми талантами маленькі артисти, які представили до уваги батьків театралізовану виставу «Квітковий вальс» (групи компенсуючого типу «Веселка», «Калинка»), інсценізацію української народної казки «Зайчикова хатка» (група молодшого дошкільного віку «Дзвоники»).

Гурткова робота – це важлива форма організації дитячої життєдіяльності та невід’ємна складова освітнього процесу в закладі дошкільної освіти. Батьки мали змогу переглянути організацію таких гуртків, як «Англійська мова для малят» (керівники гуртків – вихователі Кружилова Любов Миколаївна), «Малятко-здоров’ятко» (фітбол-гімнастика, керівник гуртка – інструктор з фізичної культури Крючкова Ольга Григорівна), спільний виступ гуртків «Фольклорний віночок», «До, ре, мі, фа, соль-ка» (керівники гуртків – музичні керівники Ксенженко Надія Дмитрівна, Потапова Ольга Вікторівна. Батьки також відвідали майстер-клас «Чарівне тістечко» (ліплення з солоного тіста, керівник гуртка – вихователь Колесник Тетяна Євгенівна).

Протягом дня батьки могли отримати консультації учителів-логопедів Борисової Людмили Іванівни, Пересадько Ганни Іванівни «Готовність дитини до навчання в школі (мовний аспект)», «Вплив розвитку дрібної моторики на формування мовлення дітей дошкільного віку», «Як стежити за автоматизацією звуків мовлення вдома», вихователя-методиста Носок Наталії Олексіївни «Соціалізація дошкільників в умовах закладу дошкільної освіти», практичного психолога Лубенець Ганни Михайлівни «Зміцнення та збереження психологічного здоров’я дітей», сестри медичної старшої Шабанової Тятяни Вікторівни «Режим харчування дитини вдома».

Функціонували дві виставки: «Весняні барви», де були представлені творчі поробки дітей та батьків, та виставка посібників, методичної, психолого-педагогічної літератури. Вражала оригінальністю оформлена виставка спільних робіт батьків та дітей «Весняні барви».

Всі заходи пройшли продуктивно, активно та корисно. Програма була досить насичена та цікава.

Будній день для маленьких вихованців та їх батьків  став незвичайним і довгоочікуваним, адже всі  старанно готувалися, щоб продемонструвати свої навички та вміння.

День відкритих дверей  дав можливість познайомити батьків із закладом, його традиціями, правилами, особливостями освітньої роботи, зацікавити нею й залучити до участі.

Така форма робота з батьками сприяла створенню атмосфери взаємопідтримки, спільності інтересів педагогічного колективу та батьківської громадськості, що водночас дозволило підвищити імідж закладу та переконатися батькам, що пізнавальна та виховна діяльність дітей знаходиться в умілих і надійних руках педагогів.

Батьки залишили свої відгуки, поділилися позитивними враженнями від Дня відкритих дверей у контрольно-візитаційній книзі закладу дошкільної освіти, Інтернет-сайті та фейсбук-сторінці закладу.

На данном изображении может находиться: 17 человек, в том числе Татьяна Шабанова, Татьяна Чухно и Ольга Крючкова, люди улыбаются, люди стоят

На данном изображении может находиться: 5 человек, люди стоят

На данном изображении может находиться: 5 человек, люди улыбаются, люди сидят, люди стоят, ребенок и в помещении

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 − one =