Карантин: обмеження чи нові можливості

Впровадження карантину та обмежувальні заходи у зв’язку з поширенням коронавірусу, змусили мільйони українців самоізолюватися від навколишнього світу. Поки невідомо як довго триватимуть ці обмеження, але багатьох постійне перебування вдома, особливо у хорошу весняну погоду, пригнічує. Проте як сказав відомий англійський поет Вільям Блейк «Якщо не можеш змінити ситуацію – зміни своє відношення до неї». Варто знайти для себе якомога більше плюсів в даній ситуації і не сприймати її як обмеження.

Отже, які нові можливості відкриваються перед нами під час карантину:

  1. Більше часу для спілкування з дітьми.

Ми постійно жаліємось на те, що нам не вистачає часу на спілкування з дітьми, але саме зараз настав момент надолужити втрачене. Звичайно ми не можемо піти з дітьми до розважального центру, кафе, кіно, чи парку, як звикли це робити зазвичай, проте існує маса спільних цікавих занять для дітей та батьків вдома.

  • Настільні ігри «Лото», «Доміно», «Монополія», «Хто я?», «Джанга», ігри-бродилки, пазли та ін.. Якщо у вас вдома немає настільних ігор, їх можна легко виготовити разом з дітьми і тоді грати буде ще цікавіше.
  • Займіться з дітьми творчістю (малювання, аплікація, ліплення). Дайте волю своїй фантазії, пориньте в дитинство разом з вашими дітьми.
  • Читайте книжки та влаштовуйте невеличкі театральні вистави.
  • Діти – це маленькі дослідники. Їм завжди цікаво пізнавати щось нове, невідоме. Створіть вдома міні дослідницьку лабораторію та дивуйте своїх малюків.
  • Квест – захоплююча гра для всієї родини. Все, що вам потрібно, це обрати сюжет гри та підібрати цікаві завдання до неї. Якщо у вас виникнуть із цим труднощі, то можна обрати вже готовий квест в Інтернеті.
  • Влаштуйте домашню фотосесію. Позитивні емоції завжди корисні, адже фотографуючись ми посміхаємося і наш настрій покращується.
  • Кулінарія також непоганий вибір для спільного з дітьми дозвілля. Кулінарія допомагає дітям дізнаватися, як організовувати себе і процес, вивчати математику, і думати логічно, по кроках, оскільки Ви навіть можете створювати нові рецепти разом.
  • Не слід забувати про користь руху. Робіть зарядку та танцюйте разом з дітьми. Танці допомагають дитині самовиражатися: як емоційно, так і фізично. Це і покращення загального стану здоров’я, і зміцнення імунітету, і всебічний розвиток дитини, а ще це дуже весело.

Отже, існує безліч варіантів як можна провести час з дітьми, головне це бажання.

  1. Можливість зайнятися самоосвітою.

Якщо Ви давно мрієте зайнятися самоосвітою чи навіть освоїти нову професію? Карантин – це нагода більше не відкладати самоосвіту на потім.

На щастя, сьогодні в Інтернеті існує чимало онлайн-платформ, які безкоштовно надають таку можливість. Тисячі курсів за різними напрямками пропонують як українські, так і закордонні портали, а також – провідні університети світу.

  1. Присвятити час собі.

Турбота про тих, хто від нас залежить – складна фізична і емоційна робота, яка вимагає багато ресурсів. Якщо їх не поповнювати, ваш сосуд швидко вичерпається, і ви відчуєте емоційне вигорання.

Створіть свій власний щоденний ритуал – займіться тим, що приносить вам задоволення. Спорт, будь-які види творчості, просто відпочинок підійдуть.

  1. Час зайнятися улюбленою справою або знайти нове хобі.

Карантин – це чудова нагода переглянути фільми, які давно хотілося подивитися, чи дочитати книгу, що вже зачекалася на вас на поличці. Окрім того, що ми можемо присвятити час улюбленим справами можна ще й  навчитися чогось нового, переглянувши он-лайн майстер-класи.

  1. Генеральне прибирання.

Прибирання і розбір речей – одне з найкорисніших занять під час карантину. Коли дім блищатиме – і дихатиметься, і думатиметься легше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 5 =