Консультація : «Правила літніх прогулянок»

ПЛАН

  1. Вступ.
  2. Охорона життя і здоров’я дітей.
  3. Одяг дітей.
  4. Іграшки.
  5. Дотримання питного режиму.
  6. Гігієна дітей.

Улітку дітям хочеться більше часу проводити на свіжому повітрі. Там можна вдосталь побігати, покопирсатися в піску та пограти з однолітками. Щоб у дітей залишалися лише позитивні враження від таких прогулянок, вихователям слід залишатися уважними та дотримуватися правил.

 

Літні прогулянки з дітьми: на що звернути увагу.

Звертайте увагу на погоду

Якщо на вулиці температура повітря вище 30 °С та немає вітру, то час прогулянки потрібно скоротити або зовсім від неї відмовитися. Під час спеки діти можуть отримати тепловий удар, навіть якщо будуть перебувати під розсіяним сонячним промінням. Залишайтесь у приміщенні також під час сильного дощу або вітру зі швидкістю понад 15 м/с.

Будьте пильні

Влітку діти більше травмуються, ніж узимку, через підвищену рухову активність. До того ж небезпеку для здоров’я становлять комахи та рослини, що можуть викликати отруєння чи алергію. Тому перед прогулянкою перевіряйте ігровий майданчик на наявність потенційної небезпеки для здоров’я дітей. А під час прогулянки регулюйте рухову активність дошкільників і страхуйте їх за необхідності.

Стежте за одягом та взуттям дітей

На прогулянку діти обов’язково мають надягати панаму або інший головний убір, що захищає від сонця. Спонукайте батьків обирати для дітей одяг світлих тонів і з натуральних матеріалів, щоб вони не перегрівалися. Попереджайте батьків про необхідність змінного одягу та взуття. Вчасно превдягайте дітей за потреби. Стежте, щоб під час фізкультурних розваг діти мали зручне спортивне взуття.

Не залишайте іграшки на вулиці.

Після кожної прогулянки прибирайте виносне обладнання у спеціальне місце, куди не потрапляють пил і волога. Промивайте іграшки від піску та бруду та просушуйте їх після кожної прогулянки. У разі виявлення інфекційних захворювань у дітей обробіть іграшки дезінфікувальними засобами. В умовах карантину дезінфікуйте іграшки щоденно.

Дотримуйтеся питного режиму

Потурбуйтеся про запас питної води. За прогулянку дитина має споживати не менше 70% від добової норми. Пам’ятайте, що у спекотну погоду потреба у воді зростає. Спонукайте дітей вчасно пити. Оновлюйте запас питної води кожні три години.

Дбайте про гігієну

Стежте за тим, щоб після прогулянки діти мили руки. Дотримання елементарних гігієнічних правил убереже їх від кишкових та інших інфекцій. В умовах коронавірусного карантину спонукайте дітей додатково обробляти руки антисептиком.

Підготувала        завідувач  Олена  Шрамченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + thirteen =