Рекомендації в адаптаційний період батькам дітей раннього віку

      Щоб легше проходило звикання до дитячого саду, ми пропонуємо вам, батькам наступні поради.

  1. За місяць до вступу дитини в дитячий садок дотримуйтесь вдома режимних моментів дитячого садка:
  2. a) сніданок о 8.15; обід о 12.00; сон з 13.00 до 15.00;

б) заздалегідь ознайомтеся з меню дитячого саду і по можливості готуйте вдома деякі страви, включаючи в обід повний набір страв (перше, друге, третє);

в) по можливості відучіть дитину від шкідливих звичок: пустушки, пляшки, виключить памперси;

г) приучіть дитину до самостійності: щоб дитина їла по можливості сама, частково одягалася – натягувала труси, колготи, шкарпетки, взуття, користувалася горщиком;

  1. Підберіть дитині зручний одяг і взуття, щоб вони відповідали потрібному розміру. Бажано одягати дитині шкарпетки і колготи бавовняні, тому що якщо у дитини запітніли ніжки, їх легше зняти і одягнути.
  2. Збираючи дитину в дитячий садок, не квапте її, при цьому самі не дратуйтеся.
  3. Приходьте в дитячий сад завчасно, щоб дитина встигла пограти в іграшки до сніданку до 8.00 год
  4. Дитина повинна поступово звикати до режиму в дитячому саду: на початку на 1-2 години, потім, збільшуючи час перебування в дитячому саду до обіду, потім залишатися на цілий день.
  5. Привчайтеся з першого дня відвідування дитиною дитячого садка, дотримуватися порядку в дитячій шафці. Всі речі повинні висіти на пришитих петельках, зайвих речей не повинно бути. Всі речі заздалегідь повинні бути позначені, щоб без зусиль дитина і вихователь могли знайти речі вашої дитини.
  6. Якщо до відвідування дитячого саду ви не відучили дитину від шкідливих звичок, то під час адаптації не можна відразу забирати в дитини пустушки, пляшки і так далі.
  7. Необхідно вихователю розповісти про індивідуальні особливості своєї дитини, щоб вихователю було легше знайти підхід до неї.
  8. Можете своїй дитині давати її іграшки, так як в дитячому саду вони будуть частинкою вашого будинку.
  9. Прийшовши з дитиною в дитячий садок, після того як роздягли її,розставання повинно бути швидким і легким.
  10. Тривожний, збуджений стан матері несприятливо впливає на вашу дитину під час звикання, тому що коли у вас підвищується занепокоєння за дитину,вона відповідає також порушенням, протестом і сльозами.
  11. Цікавтеся у дитини, як у неї пройшов день, чим вона займалася, в які грала ігри. Дитина із задоволенням з вами поділитися, і знатиме, що її відвідування дитячого садка вам не байдуже.
  12. Розкажіть дитині про можливі труднощі в дитячому садку, підбадьорюйте її. Поговоріть про те, що вона може звернутися за допомогою до вихователя, якщо у неї щось не вийде. І що обов’язково їй буде надана допомога.
  13. Дитина повинна чути правильне звернення батьків до вихователя (по імені та по батькові) і вчитися цьому самій.
  14. Обов’язково дивіться малюнки та вироби з пластиліну своєї дитини. Хваліть свою дитину, так як похвала для неї важлива оцінка її діяльності.
  15. Даремно не лайте дитину і не лякайте її дитячим садком, щоб у дитини не склалося негативне ставлення до нього.
  16. Прислухайтеся до порад вихователів, так як вони з вашою дитиною знаходяться більший час і допоможуть вам доброю порадою.

Шановні батьки, якщо ви будете дотримуватися наших рекомендацій, то ваша дитина швидко і добре адаптується в дитячому садку, і ви отримаєте від цього велике задоволення, і будете працювати спокійно і плідно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 − five =