Свято Стрітення в Сумському ДНЗ №33 «Маринка»

Зима – чудова пора року! Які чудові, веселі, чарівні свята вона нам подарувала, скільки радощів принесла зимонька дітям та дорослим. Але час їй відступати та весні чергу віддавати. У народі кажуть, що в цей день, 15 лютого, зима з весною зустрічаються і сперечаються.
Вже стало традицією проведення свята Стрітення в Сумському ДНЗ №33 «Маринка». Захід був організований за єдиним сценарієм музичних керівників Потапової О.В., Ксенженко Н.Д., Ісаєвої М.А. та інструктора з фізичної культури Рубан А.Ю. з дітьми старшого дошкільного віку №4 «Зірочки», №5 «Бджілки», №6 «Ромашка» та спеціальних груп з порушеннями мови №12 «Веселка», №13 «Калинка».
У ході свята діти грали в спортивні, народні ігри, водили хороводи. Захід весь час супроводжувався весняними хороводами, народними фольклорними іграми, спортивними естафетами. Святковий, веселий, піднесений настрій забезпечували неймовірні персонажі: чарівні Зима, Весна, веселий Сніговичок, неординарна Баба Яга.
Весна із Зимою мірялися силою – перетягували канат, а дітки їм допомагали. Пригадали ведучі ще про один звичай – закликання пташок до рідного краю. Люди вірили, що птахи на своїх крилах приносять з далекого краю Весну, проганяють холодну Зиму. Діти провели чарівну Зимоньку чудовими іграми та хороводами.
Діти поглибили знання про свято Стрітення, про весняні та зимові явища природи, їх особливості та прикмети, про історичне минуле, традиції існування цього свята. Педагоги виховували у дітей любов до народних звичаїв, почуття гордості за свій рід, за свою націю, любов до прекрасного.
Возможно, это изображение птица, небо и природа
Возможно, это изображение 1 человек, дерево и на открытом воздухе

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 − 17 =