КОРИСНІ ПОРАДИ Й ЛАЙФХАКИ ЗІ ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ

Запорукою гарного самопочуття, енергійності та чудового настрою є правильне харчування. Адже все, що необхідно людині для здорового життя, вона отримує з їжі.

Щоб допомогти розібратися в цьому питанні, ми зібрали для вас основні принципи здорового харчування:

Але найголовніше у харчуванні — це повноцінний та різноманітний раціон. Тож розгляньмо конкретні продукти, які є джерелом необхідних для людини поживних речовин: жирів, білків, і вуглеводів, мінералів, мікроелементів, вітамінів, харчових волокон та води.

🥕Для повноцінного розвитку дитина потребує збалансованого за складом нутрієнтів харчування, тобто такого, що забезпечує організм необхідною кількістю білків, жирів, вуглеводів, мінералів, вітамінів і покриває енерговитрати організму:

Питний режим

Вода регулює обмін речовин та відіграє ключову роль у формуванні дитячого організму та зміцненні імунітету. Дитина має пити воду протягом усього дня. Не варто обмежувати себе двома літрами води або, навпаки, катувати себе цим обсягом рідини. Важливо орієнтуватися на відчуття спраги та пити тоді, коли хочеться. Якщо природне відчуття нестачі рідини притуплене (таке нерідко трапляється), слід привчати себе випивати кілька склянок води протягом дня. Робити це можна за будильником або завантаживши на телефон застосунок для контролю водного балансу. Через кілька місяців ви помітите, як регулярно виконувана дія перетворилася на корисну звичку.

Три кити свідомого підходу до харчування:

Нехай ці поради завжди будуть у вас під рукою та стануть путівником у світ здорового харчування! 💚🌱 Спільно з Асоціацією дорослого та дитячого харчування популяризуємо суспільно важливу тему, відкриваючи креативні та свідомі підходи до оволодіння молоддю знаннями й корисними навичками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two + 6 =