Тиждень правового виховання

Питання прав дітей одна з найактуальніших проблем нашого суспільства, але рівень правової культури та знань дітей про свої права й обов’язки доволі низький. Дітям бракує елементарної обізнаності у сфері своїх прав, обов’язків та відповідальності у багатьох життєвих ситуаціях.

Педагоги закладу спланували відповідну освітню роботу: бесіди, дидактичні та сюжетно-рольові ігри, використання художнього слова, анкетування батьків, оформлення стінгазет з правового виховання.
Слід пам’ятати, що в закладі дошкільної освіти та сім’ї необхідно створити атмосферу визнання індивідуальності дитини, поваги його особистості, а самій дитині надати можливість реалізовувати свої людські права. Дитина повинна володіти свободою вибору, проявляти активність, ініціативність, самостійність, мати можливість висловлювати власну думку, проявляти шанобливе ставлення до думки інших, вміти надавати допомогу і приймати її. Без цього не можуть розвиватися такі необхідні кожній людині громадянські якості, як активність, самостійність, рішучість, відповідальність.

На данном изображении может находиться: 3 человека, люди стоят

На данном изображении может находиться: 1 человек, стоит и ребенок

На данном изображении может находиться: 1 человек, стоит

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 − five =