Суми та п’ять інших міст-учасників Програми «Інтеркультурні міста» в Україні стали пілотними у проведенні розробленого Радою Європи тесту на інтеркультурне громадянство.

Тест створений з метою визначення рівня інтеркультурної компетентності членів громад міст-учасників Програми, їх знань та обізнаності щодо прав людини, їх приязності до новоприбулих та людей іншого походження (статі, культури, етнічної приналежності, релігії, віку, сексуальної орієнтації), сприйняття ними етнічної, релігійної, професійної та іншого роду різноманітності як переваги для розвитку громади.

Тест на інтеркультурне громадянство є інструментом, що дозволяє будь-якому члену міської громади самостійно оцінити свої навики та готовність бути активним громадянином у різноманітному багатокультурному суспільстві.

Зібрана після проходження тесту інформація буде направлена експертам Ради Європи для аналізу та розробки відповідних висновків і рекомендацій. Крім того, результати тестування разом із результатами аналізу індексу інтеркультурності Сум, будуть використані для розробки стратегічних завдань інтеркультурної політики міста.

До слова, тест є абсолютно анонімним і в ньому немає правильних чи неправильних відповідей.

Пройти тест на інтеркультурне громадянство можна перейшовши за посиланням, або звернувшись у департамент комунікацій та інформаційної політики Сумської міської ради за адресою: майдан Незалежності, 2.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 − 7 =