“Тиждень толерантності” в Сумському ДНЗ №33 “Маринка” м. Суми

У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності (16 листопада) та з метою формування в дошкільників загальнолюдських моральних цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних настанов усіх учасників освітнього процесу з 13 листопада по 17 листопада 2023 року в Сумському ДНЗ №33 “Маринка” м. Суми було проведено “Тиждень толерантності” під девізом “Толерантність – дорога до миру та співпраці”.
Толерантність – це повага до людської індивідуальності, визнання основоположних прав і свобод людини та громадянина, прийняття та правильне розуміння різноманіття культур та форм самовираження.
Впродовж тижня робота дошкільного закладу була спрямована на розуміння необхідності реалізації принципів толерантності в суспільстві, потребу злагоди, поваги до інших людей, їхніх думок, дотримання своїх переконань і визнання такого ж права за іншими, підвищення настрою учасників освітнього процесу та розкриття творчого потенціалу.
План проведення тематичного тижня толерантності є насиченим та різноманітним.
Вихователями навчального закладу була проведена така робота:
–  проведені бесіди та дидактичні ігри з нагоди Міжнародного дня доброти (13 листопада) та Міжнародного дня толерантності (16 листопада).
Практичним психологом було проведено: розвиваюче заняття “Добро робити – себе веселити!”;
– мульттренінг на тему толерантності;
– організована виставка “Твори добро, бо ти людина!”;
– проведена акція на чолі з вихователями “Подаруй листівку другу!”;
– розміщено інформацію “Як виховати дитину доброю і дбайливою” у віртуальному кабінеті “Психологічна підтримка батьків “.
Упродовж “Тижня толерантності” всі вихованці дитячого садка приймали активну участь в заходах, які змінювали один одного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 2 =